Шофьорът на румънския автобус, който вчера катастрофира на пътя Русе -

...
Шофьорът на румънския автобус, който вчера катастрофира на пътя Русе -
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия румънски автобус стана обвиняем

Шофьорът на румънския рейс, който през вчерашния ден катастрофира на пътя Русе - Велико Търново, е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност поради неспазване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Това обяви окръжната прокуратура във Велико Търново на брифинг.

Шофьорът е турски жител и поради това, че има заплаха да се укрие, прокуратурата ще изиска от съда да му бъде наложена мярка " задържане под стража за 72 часа ".

" Цял ден и през нощта не престават да се правят процесуално следствени дейности от следователите на Национална следствена служба, с дейната поддръжка на следствения отдел на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново. Събрани са задоволително доказателства за виновност на разположение, което е привлечено към наказателна отговорност. Това е водачът на рейса ", бе обявено на брифинга.

Обвинението към водача е за нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, че не е направлявал транспортното средство, което ръководи, и се е движел с несъобразена скорост. Ако виновността му бъде потвърдена, законът планува от 3 до 15 години отнемане от независимост. На този стадий няма доказателства за покачване на обвиняване на водача на леката кола, в която се е блъснал рейсът, и той е освободен.

Намерени са елементи от устройство, само че следва проверяващите да дефинират дали е тахограф и дали съдържа някаква информация за придвижването на рейса. Тепърва ще се обяснява и с каква скорост тъкмо се е движел той при удара. Проведени дейности по следствието, настрана са извършени разпити на всички потърпевши, заяви още прокуратурата.

При злополуката починаха четирима души. Румънските туристи през вчерашния ден вечерта са се прибирали от екскурзия в Истанбул към Букурещ. На основния път Велико Търново – Русе, при село Куцина, рейсът им се удря в спряла на пътя кола, в която нямало хора, а по-късно се блъска в крайпътно дърво.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР